HEADER AGATONIA

floricicaScoala Agatonia la London Book Fair 2012

În perioada 16-18 aprilie, Şcoala Agatonia a fost prezentă la Londra, la un prestigios târg de carte. Participarea Româneiei a fost organizată de ICR şi Centrul Naţional al cărţii. Şcoala Agatonia a contribuit la imaginea României din cadrul acestui eveniment prin amenajarea standului naţional, pornind de la un proiect anterior, realizat de Prodid Bucureşti. Practic, în cadrul compoziţiei existente am imaginat un spaţiu dinamic şi prietenos. Obiectul central este o canapea cu un design original, realizat de sculptorul Virgil Scripcariu. Pe spătarul ei au fost serigrafiate desene realizate de copiii şcolii noastre. Timp de 2 luni, în cadrul cercului de lectură şi ilustraţie am avut ca temă proverbele româneşti. Am citit, am explicat şi am desenat vorbele bătrâne: despre carte, înţelepciune, hărnicie. Apoi, imaginile au fost selectate şi prelucrate. Pentru transpunerea lor pe suport textil am avut un frumos parteneriat cu Departamentul de arte textile şi design textile, din cadrul Universităţii Naţional de Arte Bucureşti. Cu sprijinul doamnei lector Dorina Horatău, au fost realizate site de serigrafie. Astfel, desenele copiilor au populat diferite obiecte prezente în stand: canapea, masă de lemn, uşi de dulap. Proverbe româneşti au fost prezente şi în scris, variantă bilingvă. Un alt obiect realizat la Piscu a fost o lampă semisferică de mari dimensiuni. Acestea, împreună cu elementele deja existente, au configurat un ambient plăcut, perceput ca atare de numeroşii vizitatori şi expozanţi ai târgului. Standul României a fost mare parte a timpului plin şi a primit destule solicitări de a găzui lansări de carte şi interviuri. În peisajul general al evenimentului a fost un spaţiu aparte.
Povestea a început în tomana 2011, când Şcoala Agatonia a primit o donaţie din partea Prodid şi ICR Bucureşti. Erau părţile componente ale unui stad amenajat de biroul de arhitectură pentru Târgul de carte de la Madrid, din vara anului trecut.

 casa

Pentru că la noi s-au adunat în timp multe cărţi şi primim în continuare donaţii, ne-am propus să amenjăm un spaţiu dedicat căţii.Acesta ar putea oferi acces simpu şi plăcut la volumele noastre, celor care participă la acţiunile Asociaţiei şi copiilor din sat. Mulţumită celor care s-au gândit să ne ofere standul, acest spaţiu va fi amenajat în vara 2012. Dar până atunci, am răspuns la solicitarea ICR de a ne implica în proiectul de la Londra, făcând cu toţii o experienţă inedită.

bara orizonatala   


        © Copyright Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior 2012.