HEADER AGATONIA





floricicaAtelierul de paine

farfurie

Vineri, 22 martie, am avut o experiență inedită. Am învățat din secretele unei meserii vechi de când lumea, am fost mici brutari.

Cu ajutorul Vivianei de la De-a brutaria, am petrecut tip de 4 ore în jurul mesei de lucru: am cântărit ingredientele (cu cantitațile nu-i de joacă, daca le greșești nu iese pâinea cum trebuie..), am facut cunoștință cu maiaua, acea compoziție naturală care poate înlocui drojdia din pâine, am frământat, am așteptat și iar am frământat. Am ajuns de la compoziția lipicioasă la aluatul asemănător bulgărelui de lut, numai bun de lucrat. Copiii au plecat acasă cu aluatul în copăiță și dupa 2 ore l-au pus la cuptor. Toată familia a gustat din pâinea meșterită cu mult entuziasm. Am învățat o lecție simplă, care ne va fi de folos gospodine și gospodari, când vom fi mari.

Acțiunea s-a desfășurat încadrul Dar din dar.

bara orizonatala   
2 2 2 2
2 2 2 2 2


        © Copyright Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior 2012.